miercuri, 17 octombrie 2012

Octombrie - Luna ROZ

De multi ani incoace in luna Octombrie celebram lupta impotriva cancerului la san.

 Iata ca anul acesta exista vesti uimitoare din partea unei companii din Nevada/ USA care a creat un nou tip de sutien, cu ajutorul căruia femeile pot diagnostica cancerul de sân înainte ca acesta să fie detectat de către RMN. Accesoriul monitorizează variaţiile de temperatură de pe suprafaţa sânului, care ar putea sugera existenţa unei tumori.

Statisticile arata ca:

1,000,000 de femei sunt diagnosticate in fiecare an cu cancer la san.
400,000 de femei pier in fiecare an din cauza acestei boli.
12% este riscul fiecarei femei de a avea cancer la san.
1 din 8 femei cu siguranta va avea cancer la san la un moment dat.Totul ar putea sa fie altfel daca boala ar fi descoperita din faza incipienta. Pe acest principiu se bazeaza descoperirea celor de la First Warning Systems


In 2013 acest sutien ar putea aparea pe piata, ramane de vazut la ce pret....

2 comentarii:

Anonim spunea...

Un studiu foarte interesant legata de luna luptei contra cancerului de sin, care luna ar trebui numita de fapt luna depistarii cancerului de sin...Cred ca rezultatele acestui studiu ar trebui citite de toate femeile care isi pun problema daca sa-si faca sau nu mamografie.
http://www.cochrane.dk./screening/index-en.htm
Ana

G. spunea...

Ana, studiul este din 2008, de atunci au mai evoluat aparatele astea....si riscurile au mai scazut. Eu sunt de parere ca ar fi mai bine sa ne testam odata pe an macar la o consultatie.

wibiya widget