marți, 23 octombrie 2012

Dor de duca...

Ma apuca uneori un dor....sa ma trezesc cand inca nu e lumina doar sa arunc pe mine niste blugi ponositi si-o pereche de bocanci cu experienta si sa pornim la drum. Fara mic dejun inainte, fara cafea, fara bagaje. Doar noi doi, masina si drumul. Sa mergem drept inainte pana ne intalnim cu muntii, sa parcam la o margine de drum si sa o luam prin padure pana cand ajungand la o cabana uitata de lume sa bem o ciocolata calda si sa mancam o ciorba de burta cum numai la munte se gaseste. Apoi cu aerul de munte in par sa ne intoarcem cuceritori ai lumii pentru o zi in Bucurestiul nostru mirosind a gaze de esapament si praf si griji. Doar o zi. Atat as vrea sa evadez. ....

Pfuai ce idee utopica! Trezeste-te, fato! Nu mai ai 22 de ani, ai cu 10 mai mult. Nu mai esti doar tu si el, esti tu, el, cel mare si cel mic, ca asa ai invatat tu la mate ca unu plus una egal patru, iar cel mai mic are abia 1 an si cel mare e doar un pic mai mare de 4 ani. Dar ideea ta se poate intampla. Totusi ai o seansa la o particica de nebunie!

Dai un telefon aici, la Aventuria.....inchiriezi suporti si portbagaj suspendat (sa incapa si patutul de voiaj si caruciorul) daca vrei mai mult poti chiar sa iei o remorca sau daca ai chef de ceva de neuitat chiar o rulota.

Faci bagajele de vineri. Trebuie sa te gandesti la haine pt tine, pt el, pt copilul mare, pt copilul mic, pampersi, prosoape si chestii pt baie, paturi, patut, carut, pasator, tacamuri, alimente cat mai usor transoportabile si deloc perisabile, nu uita de chestii medicale de prim ajutor, paturica pt picnic, jucarii pt fiecare copil sa nu se certe si sa se distreze pe drum. Aparat de facut poze si camera de luat vederi ca cine stie cand mai pleci si sa ramana pentru eternitate fiecare hlizeala si suras.

Acum ca totul e gata pregatit, sambata dimineata te trezesti inaintea zorilor mai impachetezi chestii mici si fara sens pe care le-ai uitat vineri, pregatesti un mic dejun rapid si 2 cafele ca sa nu plecati la drum pe nemancate, ii trezesti pe toti si incepi: hai mai repede...hai hai...imbracarea...hai hai..mananca tot, .....hai, hai ca intarziem si pleaca muntii din loc pana ne pornim noi spre ei, ....si uite asa poate reusiti sa va urniti de acasa pe la 10.

La 13 sigur reusiti sa ajungeti in Predeal. Va cazati la un hotel cu cateva stele care sa aibe baie in camera cu apa calda, asternuturi foarte curate si mult spatiu. Renunta la ideea de a merge prin padure hai-hui...ai putea totusi sa dai o fuga cu telecabina inainte de somnul de pranz al copiilor dar vorbeste inainte la restaurantul hotelului sa aibe mancarea gata ca sa nu asteptati prea mult comanda ca piticii tai nu au rabdare.

Duminica, nu mai e timp de vizitat, doar impachetezi si o iei inapoi spre casa, fericita ca ai scapat de gatit si spalat vase pt o zi dar cu emotie ca cei mici s-ar putea sa fi capatat o raceala de la schimbarea de mediu, ca asa sunt copiii tai mai sensibili si mai belalii decat altii.Vezi, se poate, ai de respirat alt aer, deci la drum!

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2012.

Niciun comentariu:

wibiya widget