marți, 9 octombrie 2012

Nuki, gradinita iubita de copiiNiciun copil nu se indragosteste din prima zi de mersul la gradinita. Daca as putea sa inventez o gradinita pentru Vlad dupa sufletul lui de copil as face-o.

Totusi lucrurile pot fi altfel. Exista in Bucuresti o singura gradinita unde copii se bucura sa mearga in fiecare zi. O gradinita special creata dupa sufletul lor. Gradinita Nuki. Aceasta gradinita a fost intai doar un vis de mama. Constienta ca baietelul ei are nevoie de colectivitate, de toate amintirile frumoase pe care le poate construe doar o gradinita si-a luat inima in dinti si a transformat visul in realitate pentru copilul ei si pentru toti copiii ca el. In Gradinita Nuki copii merg din dragoste. 

Fiecare copil este unic asadar si aici fiecare este tratat deosebit.  Copii invata prin jocuri si in fiecare zi se intorc acasa cu rucsacul plin de momente de neuitat, momente magice.  Aici sunt invatati sa fie curiosi si primesc raspunsuri la toate intrebarile, nu sunt pedepsiti ci ghidati in directia potrivita.  Sunt asteptati in fiecare zi cu zambete si creioane colorate ascutie perfect, cu materiale pregatite pentru noi descoperiri. Sunt organizate petreceri si serbari, excursii si plimbari in aer liber. Programul de masa, invare, somn, plimbare curge de la sine iar rasetele sunt la ele acasa. Alina Constantinescu, cea care a imaginat acest loc a incercat sa faca din Nuki o a-2-a casa, un spatiu sigur, primitor, cald si vesel pentru toti copii speciali asa cum este si Dan, baietelul ei.
 
GradinitaNuki inseamna copiii fericiti si parinti care stiu ca pot sta fara grija deoarece copii lor sunt in siguranta, inseamna un colectiv de oameni care iubesc copiii, educatori inventivi si dezghetati la minte care se pun la mintea copiilor pentru a descoperi impreuna cu ei creativitatea si muzica, numerele si culorile curcubeului, dansurile si pictura si multe alte experiente minunate care sunt mai tarziu amintiri frumoase din copilarie.

Noi locuim aproape in celalat capat al Bucurestiului, insa daca am sta in zona bd  Mihalache sigur Vlad ar fi coleg cu Danut la Gradinita Nuki. .... In mod normal aici ar trebui sa inchei insa nu ma pot opri...

Eu sunt prietena cu Alina si stiu personal cat a durat ca aceasta gradinita sa devina dintr-un vis o realitate. Stiu cat a cautat o bucatareasa cu experienta, responsabila si pe care se poate baza, stiu cu cate persoane a discutat pana a ales educatoarele minunate care se pun efectiv la mintea copiilor pentru a face totul ca la carte dar totusi mereu altfel.  Stiu cata hartzogarie si cate piedici a trebuit sa depaseasca din partea autoritatilor de la noi, stiu ca totul e facut ca “afara” nu ca “la noi”. Aici siguranta copiilor e mai presus de orice. Gradinita aceasta este din multe puncte de vedere mai sigura decat o casa normala. 

Am fost cu Vlad acolo la petrecerea de inaugurare acum mult timp in urma. Localizataintr-o casa cu etaj unde camerele sunt foarte mari si luminoase totul este amenajat pe placul copiilor. Curtea este generoasa cu multa verdeata si pregatita pentru distractia copiilor. Locatia este in zona  bd mihalache, bd averescu si str clucerului, aproape de parcul kiseleff si munzeul taranului roman.

Asadar mamicilor si taticilor care doriti sa alegeti o gradinita deosebita pentru copii vostri faceti-va timp sa va intalniti cu Alina, sa vizitati gradinita si sa va convingeti singuri ca piticii vostri ar avea multe de castigat daca ar merge aici.

Niciun comentariu:

wibiya widget