vineri, 7 noiembrie 2008

Rotarix si Rotavirus

3 luni - inca un vaccin

De data asta a fost usor pt ca vaccinul nu a fost injectabil, l-a primit pe gurita. Are nume de desen animat: "Rotarix" si este impotriva diareei provocate de rotavirusuri.

E adevarat, un pic cam scump 330 Ron (doar prima doza - e nevoie de 2 doze), insa foarte important, in caz de diaree cu rotavirus copilul se deshidrateaza repede si singurul tratament e cu perfuzii in spital, asa ca ....acum avem protectia asigurata!

9 comentarii:

Andreea Badran spunea...

Si noi l-am facut, insa prima doza am facut-o la doua luni iar la trei luni pe a doua.

Sabina spunea...

mda, pe noi medicul ne-a sfătuit să mergem pe schema de stat, ceea ce-i mare lucru. se știe că pediatrii câștigă ceva bănuți din aceste ”recomandări”. până pe 25 avem timp să decidem ce-i mai bine pentru cupil

adra_bell spunea...

Eu am ales sa nu faca vaccinurile suplimentare, dar nici nu am mers pe schema de la stat, am facut Infanrix, Eva nu a avut absolut nici o reactie adversa.
@G Chiar aveam de gand sa pun o postare despre vaccinuri

G. spunea...

nici eu nu sunt pt a vaccina copilul cu tot ce exista, insa am avut in familie un copilas care a suferit mult din cauza diareei cu rotavirus, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri....

capreleirinucai spunea...

felicitari, aveti un pediatru constiincios! in alte tari rotarix-ul e in schema gratuita sau macar o parte din cost e rambursata. si sofia l-a facut, l-am cumparat noi (fiecare doza a costat cam 70 euro) si de la asigurarile de sanatate ni l-au rambursat in proportie de 90%.
eu consider ca vaccinurile nu sunt un moft sau o gaselnita de facut bani (pana la urma daca bebe se imbolnaveste cheltuielile sunt mult mai mari, ca sa nu mai vorbim de consumul nervos), ci un lucru cat se poate de util. mai ales acele vaccinuri care protejeaza impotriva unori boli potential letale.
faptul ca in romania sunt putine vaccinuri in schema obligatorie, de stat sau cum vreti sa-i mai ziceti, nu inseamna ca vaccinurile neincluse nu sunt importante, ca nu au fost testate riguros sau ca presupun vreun risc pentru sanatatea copilului. pur si simplu statul roman nu e destul de bogat ca sa plateasca pentru toata lumea.

G. spunea...

@ capreleirinucai - ai mare dreptate, unele din vaccinurile din schema de la stat nu se mai folosesc in alte tari pt ca reactiile adverse sunt destul de neplacute....dar statul nu recomanda ce este cel mai bun pt copii ci ceea ce intruneste anumite conditii de rentabilitate...

Anonim spunea...

noi nu am stiut de vaccinul pt rotavirus si din pacate l-am contactat.am stat cu piciul in spital cu perfuzi o saptamana.eu zic ca daca aveti posibilitatea sa-l faceti.

marius spunea...

cine stie de acest rotavirus si poate sa-l faca este foarte bine si sa stiti ca nu aveti nimic de pierdul. noi nu am stiut si nici medicul pediatru nu nea spus nimic si acum ne chinuim cu baiatul prin spital dar asta e nu avem ce face.

G. spunea...

Doamne, bine ca l-am facut. Vlad are acum 2 ani si 5 luni si niciodata nu a avut vreo forma mai grava de diaree.

wibiya widget