marți, 14 august 2012

Poveste despre soricelul alb si palatul fermecat

In fiecare seara Vlad imi cere sa ii spun o poveste din capul meu.....aseara povestea a sunat asa......


A fost odata .......un soricel mic mic...foarte mic care traia intr-un palat grozav. Palatul era construit din aur, diamante si pietre scumpe. Toti oameni erau uimiti de frumusetea castelului insa nu locuia in el nimeni deoarece un dragon fioros ii infuleca pe toti cei care intrau. Doar soricelul cel mic si alb a reusit sa intre in castel fara sa fie vazut asa ca a ramas acolo. 

Intr-o zi foarte foarte friguroara de iarna, dupa ce castelul a fost acoperit de multa zapada o fata cu parul lung si negru a intrat in castel sa se incalzeasca....ea nu stia de dragonul cel fioros. 

Bucuros ca nu mai este atat de singur in palatul fermecat soricelul a vrut sa se imprieteneasca cu frumoasa fata, insa fiind mic, mic de tot nu putea fi vazut asa ca fata nu l-a observat pe micul locatar al palatului.

De cum a facut cativa pasi in castel, dragonul si-a facut aparitia si a inceput sa arunce flacari pe nari de furie ca fata cu parul lung a reusit sa treaca pragul portilor din aur si diamante. Bineinteles ca fata s-a speriat si a fugit in cel mai inalt turn unde s-a ascuns sub un pat mare si visiniu tapitat cu rubine.

Soricelului i s-a facut inima cat un purice la gandul ca dragonul o va manca pe fata cu parul lung si iar va ramane singur si trist in palatul acela imens, asa ca s-a dat de 3 ori peste cap si s-a transformat intr-un dinozaur urias inaripat si cu 3 capete. Acum el era mult mai mare si mai impunator decat dragonul. Fata de el dragonul parea un catelus. Asadar dragonul a disparut speriat cat ai clipi din ochi. Soricelul transformat in dinozaur s-a dus din nou la frumoasa fata, dar aceasta s-a speriat si mai tare.....nestiind ca dinozaurul urias de fapt este indragostit de ea.

Soricelul-dinozaur s-a gandit el bine de tot si a gasit solutia: s-a dat iar peste cap de 9 ori de data asta si s-a transformat intr-un tanar print cu ochii caprui si par castaniu. De indata fata cu parul lung si negru s-a indragostit de el si nu a mai vrut sa plece niciodata de langa soricelul-dinozaur-print. Asa ca au trait fericiti pana la adanci batraneti. Pietrele scumpe si diamantele le-au vandut si cu banii obtinuti au cumparat jucarii si haine pentru toti copii saraci care locuiau in casele de langa castel.


Niciun comentariu:

wibiya widget