joi, 2 august 2012

Dilemele alaptarii in saptamana alaptarii

Lui Horia ii ies maselele. E insomniac si suge fara oprire noptile! Altceva nu il calmeaza. Eu sunt cu cearcanele pana la buric si irascibila la maxim din cauza oboselii.

Acum in saptamana alaptarii pot spune ca sunt mandra ca am putut sa fac asta pentru copii mei. Pe Vlad l-am hranit lasan pana la 1 an si 8 luni...iar, Horia la 11 luni jumate mananca diversificat ziua si e alaptat noaptea, dimineata, la pranz, seara sau cand are dureri de dinti.

Cu toate astea le inteleg pe mamele care nu alapteaza. si iata motivele:
-  E dificil, eu am facut ragade si prima si a 2-a oara si nu din cauza pozitiei defectuase, pur si simplu pt ca a durat un pic pana sa se adapteze sanii la noile cerinte.
- E obositor, abia dupa ce am avut primul copil am aflat ce inseamna noptile albe. Laptele de san nu este atat de consistent precum formulele de lapte praf asa ca bebe s-a trezit noaptea .... sunt si cazuri in care mamele sunt norocoase si bebelusii dorm toata noaptea, eu nu am fost printre acestea ;)
- Sanii nu sunt ce au fost odata....Stiti gluma aceea cu "mere...pere....si bretele"? ..... e o gluma trista dar adevarata cam asta e efectul....unii dau vina pe sarcina, pe kg. adaugate si pierdute in timp scurt....oricum ai da-o eu zic ca alaptarea are partea ei de vina.
- Iti pierzi independenta, pana la momentul intarcarii nu poti pleca prea departe de casa fara copil sau pt prea mult timp.

Trebuie intr-adevar sa treci peste toate acestea praguri, sa strangi din dinti cand te doare, sa iti pui scobitori in ochi cand adormi, sa nu iti pese ca viata ta sociala se reduce la 10% din ceea ce era inainte si poti descoperi ca:

-Ai un copil sanatos, cu mai multi anticorpi si mai pregatit sa faca fata virusilor si bolilor.
- Bebe te iubeste mai mult decat pe tati, buni, bona....sau alte persoane din jur (interesu poarta fesu....functioneaza si la bebelusi).
- Ai scapat de cheltuieli considerabile cu lapte praf, biberoane, tetine, sterilizator, incalzitor de biberoane.
- Colicile sunt reduse la copii alaptati la san fata de cei hraniti cu lapte praf.
- Racelile trec mai usor, durerile de dinti la fel atunci cand suge tzitzi.

In concluzie fiecare mama alege ce e mai bine atat pentru copil cat si pentru ea! O mama fericita inseamna un copil fericit si reciproca e la fel de valabila :)
4 comentarii:

Loredana spunea...

Te astept pe blog cu o leapsa pentru tine!

G. spunea...

Vin...vin!

Ceska777 spunea...

Una dintre putinele postari care se citesc cu placere saptamana asta. O recomand mai departe!

G. spunea...

Thanks, Ceska!

wibiya widget