marți, 21 februarie 2012

Chef de gatit....


Rata oranj cu ciuperci

Cand am chef sa gatesc....gatesc! Iata opera de azi, nu e simplu asa ca nu va ganditi sa faceti si voi, sigur nu va iesi, sic!

Pentru preparare iti trebuie:

1 buc. piept de rata (300gr), 150 gr ciuperci champignion; 1 portocala; ; 1 ceapa alba; 500 ml vin demisec; condimente: sare, piper, boia (sterge)

Instructiuni pentru preparare:

1. Marinarea carnii: Pieptul de rata se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, ulei de masline si 1/2 de cana de vin si se lasa pt cateva ore la frigider.
2. Se pune carnea intr-o cratita cu apa, vin si ulei la cuptor cu capac la foc mic pana devine frageda, eu am tinut-o 3h .... depinde de varsta ratei.
3. Cand carnea e frageda se adauga ciupercile curatate si se lasa fara capac pentru 1/2 ora
4. Se adauga o portocala taiata rondele si se mai lasa 3 min.

Savurati alaturi de persoana iubita ciocnind un pahar de vin rosu sec!

Niciun comentariu:

wibiya widget