sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Opreste timpul in loc cu o floare

Dintr-o minuscula samanta, incet, imperceptibil de incet, apare un lastar. Un lastar mic si verde iveste varful din tarana neagra spre soare. Prinde forta din lumina soarelui si se inalta tot mai mult. Verzi si puternice ii sunt acum frunzele hranite cu lumina, apa si pamant negru. In drumul ei efemer mica planta pregateste insa ceva....ceva la fel de sensibil si delicat ca intreaga ei faptura. Un moment asteptat de intreaga lume, o sarbatoare este bobocul ei ce ascunde o floare. Timpul se opreste in loc. Floarea ii este mangaiata si sarutata. Maini iscusite prind floare langa floare intr-o creatie unica. O adevarata opera de arta numita simplu, buchet. Un nume prea simplu pentru cata frumusete poti tine intr-o mana.
Emotionata tine cu ambele maini buchetul in care sunt prinse culori delicate si simboluri puternice. Doar el, buchetul de mireasa, va  cunoaste in fiecare secunda cea mai adanca zbatere a inimii ei. El va pecetlui o zi de neuitat, va fi dorit de toate domnisoarele de onoare si va fi pata de culoare a rochei ei de un alb imaculat. La fel ca florile lui, delicate si fragile sunt sentimentele lor in aceasta zi. O zi de inceput in lungul drum in care se vor ivi si ciulini si buruieni. Buchetul ei sta drept marturie ca toata viata lor asa e de dorit sa arate. In culori puternice, vii fara sa lase nicum vreo umbra de intuneric asupra lor.

Intr-un loc de basm vor dantui si se vor bucura de cea mai frumoasa zi a vietii lor. Alaturi le sunt toti cei dragi insa intre ei, flori mari si mici, colorate sau simple vor opri pentru ei timpul in loc. Buchete mari si aranjamente florale deosebite, create special pentru a fi martori tacuti ai bucuriei lor.


 

Abia, tarziu, cand florile vor fi adormit in galagia petrecerii de nunta, mireasa, stapana a celor mai ascutite emotii, va arunca pretiosul ei buchet, incarcat cu toate sentimentele traite in acele clipe spre cea care va urma acelasi drum al emotiilor.

6 comentarii:

Liviu R. spunea...

Un mic offtopic:- blogul dumneavoastra a primit Premiul MWB, in cadrul Premiilor MWB-luna decembrie 2012!
Ati primit acest premiu deoarece un autor MWB v-a recomandat datorita talentului, originalitatii, pasiunii, imaginatiei, creativitatii si valorii educationale!
Puteti afla totul despre ce inseamna acest premiu, accesand pagina aferenta pe mostwantedblog.org!
Felicitari si bine ati venit in MWB!

KIDDA © spunea...

Am adaugat link catre blogul tau in blog-roll la mine. Have a beautiful day and keep on writing!

nouatigaraelectronica spunea...

Superb articol. Felicitari.

nouatigaraelectronica spunea...

Foarte frumoasa povestea si extraordinara cronologia, nu este povestea unei mirese este povestea florilor. Minunat :)

all.florentin spunea...

ce frumoase sunt aceste aranjamente!
sa ai o zi placuta!

florentin spunea...

frumoasa povestea asta, a florilor:))

wibiya widget